Wedgwood home


Contact
| Over Wedgwood | Nieuwsbrieven


Dealers
Klik hier om aan te melden voor de nieuwsbrief

Kies uw decor


Wedgwood servies categorieen

 

 

 

 

 

 

 

 


Engels Klassiek
Casual
White Room
Prestige

A tot Z

Designers

Jasper Conran
Vera Wang

AccessoiresCadeauartikelen

Wedgwood is al meer dan twee eeuwen international bekend. Gestart in 1759 met als doel innovatief te zijn en leidinggevend in de wereld van porselein met kwalitatief hoogwaardige producten. Deze doelstelling is heden ten dage nog steeds de drijfveer van het bedrijf en brengt nog altijd Wedgwood bovenaan de verlanglijst van de consumenten in de wereld.

De stichter Josiah Wedgwood (1730-1795) die herdacht wordt als “De Vader van de Engelse pottenbakkers” werd in Burslem, Staffordshire geboren. De regio staat bekend als het centrum van de Engelse porseleinindustrie. Hij begon er zijn loopbaan als leerling in de pottenbakkerij van zijn broer, waarna hij voor Whieldon  ging werken. Na het behalen van zijn meesterschap begon hij voor zich zelf in 1759.

De verkoop van Wedgwood producten floreerde en in 1766 was hij in staat om een nieuwe fabriek te bouwen met de naam Etruria. Josiah had een innovatieve geest, vernieuwing was een rode draad in zijn leven. Gedurende zijn periode vond hij productsoorten uit die heden ten dage typerend zijn voor het merk Wedgwood; Queen`s Ware (1762), Black Basalt (1768) en tot slot Jasperware (1774).

In de 19de eeuw werd een belangrijke stap voorwaarts gemaakt met de introductie van nieuwe machines, de introductie van kleur in de biscuit maar bovenal door de introductie van het product Fine Bone China, een Engelse vinding. Wedgwood servies gemaakt van dit nieuwe materiaal sierde de tafels van de notabelen in de wereld. Waaronder het eetservies voor het Witte Huis in Washington dat aangeschaft werd door President Theodore Roosevelt.

Omstreeks de dertiger jaren van de vorige eeuw bloeide de handel weer op en om efficiënter te kunnen werken vond de vijfde Josiah Wedgwood het nodig om een nieuwe fabriek te bouwen. Een landgoed bij het plaatsje Barlaston werd verkozen en in een parkachtige omgeving werd de nieuwe moderne fabriek gebouwd. De productie werd gestart in 1940 en deze fabriek produceert nog steeds, met de hulp van vakmensen die bij Wedgwood werken, serviezen en siervoorwerpen. In 2000 werd een moderne bezoekerscentrum geopend en is nu de grootste toeristentrekker van de omgeving. In 2009 werd het nieuwe Wedgwood museum officieel geopend in het jaar dat Wedgwood 250 jaar geleden door Josiah Wedgwood opgericht werd.

Aanbiedingen

 

wedgwood.com
waterford.com
royaldoulton.nl